Van politieagent naar schoonheidsspecialist

Wie weet op 18 jarige leeftijd wat je wil worden? Ik wist het niet. Na het werken in het buitenland kwam ik terug in Nederland en attendeerde mijn vader mij op een baan bij de politie. Daar had ik zelf nog nooit aan gedacht, maar ik zag het als een uitdaging die ik wel wilde aangaan.
Op mijn 21e startte ik bij politie Haaglanden ( nu bekend als Eenheid Den Haag).

Ik zag mijzelf niet tot mijn pensioen bij de politie werken, alhoewel ik dit tot de laatste dag met veel plezier heb gedaan. Als agent op straat en later als rechercheur kwam ik met heel veel verschillende mensen in contact. Vaak vanwege niet al te leuke incidenten. Ik merkte dat ik op een gegeven moment klaar was voor een totaal nieuwe uitdaging. Niet alleen op een meer positieve manier aan het werk zijn met mensen, maar ook eigen baas zijn.

Mijn passie voor de huid begon al toen ik nog jong was. Ik vond het heerlijk om met maskers en cremes in de weer te zijn. Toch koos ik toen niet voor een opleiding als schoonheidsspecialiste wat prima had gekund. Ik denk altijd dat dingen gebeuren met een reden, dus dat mijn carrière als huidcoach pas later op gang kwam zal zo moeten hebben gelopen.

Tijdens mijn werk bij de politie heb ik mijn diploma’s schoonheidsspecialiste, pedicure en medisch pedicure gehaald bij Instituut Dangremond in  Den Haag.
In 2011 startte ik Praktijk Elements in Bodegraven. Als eerste medisch pedicure in dit dorp. Na 2 jaar besloot ik te gaan werken met het huidverbeterende Nederlandse cosmeticamerk hannah. Het was een grote stap en een behoorlijke investering in mijn bedrijf, maar ik voelde dat het goed zat. Ik was zelf naar het hoofdkantoor geweest van voor een behandeling en ik was gelijk verkocht. De producten, de totale beleving van de behandeling en de bindweefselmassage doen echt wat voor je huid.
Mede door deze stap kon ik in 2019 verhuizen met mijn bedrijf naar een bedrijfspand. Iets waar ik 10 jaar geleden nog niet eens over had nagedacht. Wat er de komende 10 jaar nog staat te gebeuren?

Ik had stiekem wel eens gedacht aan personeel, maar vond dat nog wel een grote stap. Nu werkt Annika al weer bijna 3 jaar in de salon. Wat een aanwinst! Ik heb intussen geleerd dat je altijd goed naar je gevoel moet luisteren, dus er komt vanzelf weer wat op ons pad!

Lieve groet,
Tamara


Hi! Ik ben Annika, 21 jaar oud en kom uit Alphen aan den Rijn.

In 2021 ben ik afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste aan het MBO Rijnland in Leiden. Na het behalen van mijn diploma voor schoonheidsspecialiste ben ik op zoek gegaan naar een baan. Ik heb toen gesolliciteerd bij Praktijk Elements. Hier werd ik in september 2022 aangenomen.
Tijdens mijn werkzaamheden kon ik tevens stage lopen om zo het pedicurevak goed onder de knie te krijgen. In juli 2022 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald.

Inmiddels heb ik dankzij Tamara een behoorlijk aantal opleidingen en cursussen mogen volgen om mijn kennis te verbreden. Dit brengt veel variatie in mijn werk, waar ik veel plezier uit haal.
Mijn specialiteiten zijn wenkbrauwen modelleren en verven en de lashlift. Daarnaast hou ik van huidverbetering, met name huidproblemen en de daarbij passende huidverzorging voor de klant vinden.

Verder heb ik inmiddels de volgende specialisaties:

  • Hannah huidcoach
  • Bindweefselmassage
  • Juliette Armand specialist
  • Dermatude specialist
  • Medcos IPL specialist
  • Pedicure
  • Lashlift & brow specialist
  • KRX specialist
  • Pune make-up advies

Ik ben werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en om de week op vrijdag.
Tot ziens

Annika