We willen graag ouder worden en gelukkig worden velen van ons dat ook. Naarmate we ouder worden zien we dat ook terug in ons gezicht. Je merkt misschien dat je huid wat droger aanvoelt en wat je zeker gaat zien zijn de fijne lijntjes. Oud worden is niet erg en dat je dit terug ziet in je gezicht is een normaal proces. Dit proces van huidveroudering kan je niet stoppen, maar je kan het zeker wel vertragen. Ik ben ervan overtuigd dat je mooi oud kan worden. Dat heeft uiteraard met een aantal factoren te maken. Erfelijkheid is er een die we niet kunnen beïnvloeden. Sommige mensen zijn nou eenmaal gezegend met “goede” genen. Daarnaast heb je zelf ook een aantal factoren in de hand. Neem bijvoorbeeld roken, voeding en zonlicht. Iedereen weet dat roken van invloed is op je doorbloeding. Daarnaast krijg je van roken sneller rimpels en ziet je huid er gewoon minder fris uit. Rokers gebruiken namelijk veel vitamine C en die heb je nou juist nodig bij de opbouw van collageen.

In voeding zitten ingrediënten die huidveroudering kunnen versnellen. Wie bijvoorbeeld veel suikers en koolhydraten eet kan meer celbeschadigingen in de hand werken. Er zijn ook ingrediënten die wel degelijk wat doen voor je lijf en je huid. Wat dacht je van zalm, tomaten of blauwe bessen? De vette zalm met zijn omega 3 en de groeten en fruit met vitamines waaronder vitamine C en anti-oxidanten zijn goede voedingsstoffen.

Iedereen die wel eens bij mij in de stoel heeft gelegen heeft het mij horen zeggen. Smeer elke dag een zonnebrandcrème om je huidveroudering te vertragen. Natuurlijk hebben we de zon nodig voor de aanmaak van vitamine D, maar met te lang in de zon zitten beschadig je je huidcellen. De UVA (aging) en UVB (burning) doen je huid echt verouderen als je deze niet goed beschermt.

Zowel hannah als Juliette Armand hebben veel onderzoek gedaan naar ingredienten die wel degelijk invloed hebben op je huidproblemen en huidveroudering. Deze vind je terug in de producten en behandelingen van beide merken die ik gebruik in mijn salon.


Behandelingen die passen bij rimpels en fijne lijntjes: