Eczeem is een niet besmettelijke huiduitslag. Het kan ontstaan doordat je bijvoorbeeld in aanraking komt met een stof zoals cosmetica of schoonmaakmiddelen. Je merkt dat je een rode huid krijgt. Soms begint het met een klein rood vlekje wat al snel een grotere plek wordt. Je kan ook puistjes, blaasjes en jeuk krijgen. Allemaal heel erg vervelende symptomen waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wil.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je erachter komt wat het eczeem veroorzaakt heeft. Dat is niet altijd even makkelijk. Stress, vermoeidheid en ziekte kunnen eczeem namelijk ook triggeren. Bij eczeem heb je ook vaak last van een (zeer) droge huid, omdat je huid meer vocht verliest en je huid minder huidvetten (lipiden) bevat. Als je huid droog is, neemt de vatbaarheid van de huid voor irriterende stoffen toe en daarmee ook de kans op eczeem.

Je huid goed verzorgen door middel van een milde reiniging en de huidbarrière (vocht en vetten) weer op orde krijgen is een belangrijke stap.

Nog geen idee welke behandeling voor jouw huid geschikt is? De Juliette Armand Sensi behandeling is een specifieke behandeling gericht om dit soort huidproblemen. Nog niet overtuigd welke behandeling er bij jou past? Kom vrijblijvend langs voor een gratis huidmeting en advies op maat!


Behandelingen die passen bij eczeem: