Storende donkere vlekjes in het gezicht. Pigmentvlekken. Je kan het op verschillende manieren ontwikkelen. Er kan al pigmentatie ontstaan na een wondje of een insectenbeet, maar ook na acne. We noemen dit post-inflammatoire hyperpigmentatie. De huid wil het wondje herstellen, maar daarbij wordt de pigmentaanmaak ook gestimuleerd. Een donkere verkleuring kan dan ontstaan.

Deze verkleuring ontstaat door de pigmentcellen. Als we in de zon zitten worden deze cellen geactiveerd. Een bruine huid is het resultaat. Echter als er een verstoring in dit proces ontstaat, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Er zijn verschillende soorten pigment. Zo heb je misschien wel eens gehoord van een zwangerschapsmasker ook wel Melasma genoemd. Deze ontstaan vaak tijdens de zwangerschap onder invloed van zonlicht, hormoonhuishouding en een stukje aanleg. Deze vorm van pigment is goed te behandelen.

Er ontstaat een donkere verkleuring. Oppervlakkig (epidermaal) pigmentatie is wel te behandelen. Dieper gelegen (dermaal) pigment is lastiger te behandelen. Dit kan enkel behandeld worden met een laser.

Wil je meer weten over de behandelingen en welke er het meest geschikt is voor jou? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een intake en advies op maat.


Behandelingen die passen bij pigmentvlekken: