Rosacea is een huidprobleem wat vaker bij vrouwen boven de 30 jaar voorkomt dan bij mannen. Het kan beginnen met wat meer zichtbare rode adertjes in je gezicht. Het lijkt wel of je constant bloost en dat de roodheid niet meer verdwijnt. Heb je dit in combinatie met bultjes en puistjes dan spreken we waarschijnlijk over rosacea.

Rosacea is erg vervelend want afgezien van de verdikte huid of vochtophopingen, jeuk en een branderige huid is het lastig onder controle te brengen. De demodex mijt zou een oorzaak kunnen zijn van de rosacea. Er zijn ook bepaalde triggers die rosacea kunnen veroorzaken zoals voeding, stress, alcohol, warmte en kou.

Ik kan me voorstellen dat wanneer je dit hebt dit een enorme impact kan hebben op je sociale leven en dat je je hier erg onzeker over kan voelen. Samen met jou kan ik er echt voor zorgen dat het beter wordt.

Er zijn verschillende behandelingen die we kunnen gaan inzetten. Hannah heeft mooie producten ontwikkeld die speciaal voor de huid met rosacea ingezet kunnen worden, en met succes. Juliette Armand heeft hiervoor de Sensi Therapy ontwikkeld.

Blijf niet langer tobben maar maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis huidmeting en huidanalyse, zodat we ook jouw huid kunnen gaan verbeteren.


Behandelingen die passen bij rosacea: