Definitief ontharen door middel van IPL in Bodegraven

IPL (Intense Pulsed Light) definitief ontharen is een veilige en effectieve manier d.m.v. lichtflits om definitief van al je ongewenste haren af te zijn! Geen jeuk, ingegroeide haren, vervelende irritaties en bultjes af meer na het scheren.

Hoe werkt IPL ontharen?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij elke lichtflits worden er haarzakjes vernietigd, welke zich niet meer zullenl herstellen. Het melanine (pigment) in de haar, geleidt het licht van het IPL apparaat
naar de haarwortel en het bloedvaatje die de haar voeding geeft. Deze worden door de warmte van het licht vernietigd en de haar groeit  aardoor niet meer terug. Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat alleen haarzakjes in de meest volgroeide fase, de anagene fase kunnen worden vernietigd. Elke haar follikel kent een periode van actieve groei, overgang en rust.

 1. Rustfase, ook wel de telogene fase genoemd
 2. Overgangsfase, ook wel de katagene fase genoemd.
 3. Groeifase, ook wel anagene fase genoemd. De haren in deze fase kunnen tijdens de behandeling behandeld worden.

Praktijk Elements werkt met de laatste IPL-technologie, waarbij er een werkelijke energie output van 135 Joules per flits kan worden gegeven. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor duurzame en uitzonderlijk effectieve behandelingen van definitief ontharen.

Voorbereiding

 1. Vermijdt minimaal twee weken vóór de behandeling het contact met de zon.
 2. Maak in deze periode ook geen gebruik van de zonnebank of zelfbruinende crème. Het pigment in de huid kan het effect van de behandeling nadelig beïnvloeden.
 3. Gedurende de behandelperiode en minimaal 4 weken voor de eerste behandeling mag het te behandelen gebied niet geharst of geëpileerd worden. Scheren en ontharingscrème gebruiken mag je  tijdens de kuur gewoon blijven doen.
 4. Het liefst twee dagen vóór de behandeling moet je zelf het gebied zorgvuldig scheren. Op de dag van behandeling moeten de haar stoppeltjes net zichtbaar en voelbaar zijn. Als er niet geschoren is kan er NIET behandeld worden!

Tijdens de behandeling

De lichtflits voelt alsof er elastiekje losschiet tegen de huid. Over het algemeen voelt het niet pijnlijk aan, wel kan het gevoelig zijn, dit is per persoon verschillend. Op sommige plaatsen van het lichaam is de huid gevoeliger of zit er meer haar en kan daar de behandeling iets gevoeliger zijn. Voordat we behandeling starten zal er altijd een uitgebreide intake plaats vinden inclusief een proefflits. Zo kunnen we samen kijken of dit een behandeling is voor jou.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat er wat tijdelijke roodheid ontstaat  op uw huid. Dit verdwijnt vanzelf binnen 15 minuten tot een paar uur.

 • Na de behandeling een week geen zon of zonnebank.
 • Gebruik voor het gezicht een dagcreme met een spf 30.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

We gaan uit van 6-10 behandelingen per gebied. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied i.v.m. de haargroeifases. Praktijk Elements werkt met het absolute topsysteem MedCos® IPL ,op het gebied van IPL is het slagingspercentage van de behandelingen 80% tot 90%.

Hoe vaak vinden de behandelingen plaats?

Dit verschilt per te behandelen lichaamsdeel door de verschillende haargroeifases van de te behandelingen gebieden. We houden voor het gezicht voor de eerste 3 behandelingen 4 weken
aan en na de 3e behandelingen 4-6 weken. Voor het lichaam en ledematen houden we voor de eerste 3 weken 6 weken aan en na de 3e behandeling 9-12 weken.

Onderhoud

Slapende haarfollikels kunnen niet met IPL worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen enkel tot groei wanneer er sprake is van hormonale veranderingen, bijvoorbeeld als gevolg van de overgang, stress, zwangerschap of medicatie/antibiotica. Afhankelijk van deze groei is het wenselijk om in ieder geval 1x per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Voor wie is de behandeling geschikt?

 • Huidtypes 1 t/m 5 dat wil zeggen van een lichte huid tot een Aziatisch huidtype. Negroide huidtypes kunnen helaas niet behandeld worden.
 • Alle haren kunnen in principe behandelend worden, BEHALVE blonde, rode en grijze haren. Deze bevatten te weinig pigment.
 • Een lichte huid met een donkere haar is het meest geschikt.

Mensen met een donkere huid, maar die wel behandeld mogen worden, hebben waarschijnlijk meer dan 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. Dit komt doordat de afgifte van energie van de IPL machine moet worden bijgesteld om eventuele huidbeschadiging uit te sluiten.

Tijdens het vrijblijvende intake gesprek zal Praktijk Elements beoordelen of de behandeling voor jou geschikt is. Mocht het zo zijn dat de behandeling bij jou niet tot de gewenste resultaten zal leiden dan zal de behandeling worden afraden. We streven ernaar om je open en eerlijk te adviseren.

Geïnteresseerd?

Maak dan een afspraak voor een proefflits en een vrijblijvend, gratis intake gesprek.