Nagelbeugel

Een ingegroeide teennagel kan een zeer pijnlijke aandoening zijn. Zeker als er ook nog sprake is van een ontsteking. Een regelmatig bezoek aan de pedicure kan dit voorkomen maar soms is het kwaad al geschied. Een ingegroeide nagel kan diverse oorzaken hebben maar veelvoorkomend is het verkeerde schoeisel, al dan niet in combinatie met te kort en/of verkeerd geknipte nagels. Een opgelopen trauma kan eveneens een oorzaak zijn.

Als u bij mij in de praktijk komt met bovenstaande klacht, zal er een uitgebreide intake plaats vinden waarna een behandelplan zal worden opgesteld. In eerste instantie zal er bekeken worden of de klacht zonder nagelbeugel kan worden opgelost maar blijft u last houden van pijnklachten dan kan een nagelbeugel de oplossing zijn. Een nagelbeugel voorkomt het ingroeien van de nagel en corrigeert de groei van de nagel.

Ik maak gebruik van diverse nagelbeugels waaronder de Onyclip, BS spange en Luga clip. Welke nagelbeugel gekozen wordt is o.a. afhankelijk van de klacht. De nagelbeugel wordt vervolgens op de nagel geplakt. De trekkracht van de beugel zorgt voor drukvermindering op de nagelwal en dat de nagel weer in de juiste richting groeit.

Onyclip € 23,-
BS Spange € 23,-
Luga clip € 23,-

Nagelbeugels worden enkel gezet tijdens een pedicure behandeling.

nagelbeugel schoonheidssalon bodegraven - praktijk elements in bodegraven
nagelbeugel schoonheidssalon bodegraven - praktijk elements in bodegraven -

Nagelreparatie

Een nagel kan om verschillende redenen beschadigd raken. Vaak zie ik dat dit de grote teennagel is. Er is iets op je teen gevallen of je hebt hem hard gestoten. Het kan ook zijn dat de nagel door een schimmel kapot is gegaan.

Je baalt van je nagel want je vindt het er gewoon niet mooi uit zien. Je moet binnenkort naar de sauna en wil je nagels lakken en dan zit je met een halve nagel. Of het mooie weer komt eraan en de slippers komen weer uit de kast.

Een nagelreparatie kan dan de oplossing zijn. Deze kan bij de volgende problemen plaatsvinden:

1) Nagelverlenging
2) Nageltrauma
3) Begeleiding van een groeistoornis
4) Verfraaien van nagels
5) Behandelen van ingegroeide nagels
6) Versterken van een zwak gedeelte in de nagel.

Er kan gebruik worden gemaakt van acryl of gel om de nagelreparatie uit te voeren.

Een nagelreparatie vindt enkel plaats tijdens een pedicure behandeling. De kosten bedragen €11,50.
*Deze behandeling vindt niet plaats bij mensen met een risicovoet, zoals diabetes, reuma of vaatafwijkingen.

Maak een afspraak