Gevoelige geïrriteerde huid

Je hebt ineens last van een droge, schilferige huid. Je huid begint na het douchen te jeuken. Of je hebt uit het niets van die rode bultjes gekregen.  Je huid is op sommige plekken rood en als je een puistje hebt komt er niets anders uit dan vocht.

Je hebt geen idee hoe je hieraan komt en ook niet hoe je dit kan verbeteren. Je hebt binnenkort misschien wel een feest of bruiloft en wil er echt niet met zo’n gezicht verschijnen. Mensen vragen of je ziek bent of dat er iets met je aan de hand is. Je raakt er behoorlijk gefrustreerd van.

Het is duidelijk dat je dan een geïrriteerde huid hebt. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, maar zal in ieder geval te maken hebben met een verstoorde barrièrefunctie. De huid heeft namelijk een natuurlijke beschermende barrière. De hoornlaag is hier verantwoordelijk voor. Zij beschermt ons tegen bacteriën, infecties, uitdroging, straling en allerlei andere stoffen.

Als je hoornlaag niet meer intact is kunnen er dus problemen ontstaan.

Hoe komen we erachter dat de hoornlaag niet meer intact is? Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door middel van het meten van de huid met de hannah Skin Analyzer. We meten dan het vochtgehalte van je huid, het vetgehalte en de PH waarde van je huid. Uit de uitkomst van deze waardes kan ik al een beeld krijgen van je huidconditie.

Soms is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk omdat er sprake kan zijn van een bacterie of schimmel. Je krijgt dan een creme of dit te bestrijden. Daarnaast kan ik met de juiste producten en behandelingen zorgen voor een goede huidbalans zodat jij ook verlost blijft van plekjes, bultjes of jeuk. Zowel hannah als Juliette Armand hebben specifieke producten die we hierbij kunnen gebruiken.

Zou je willen weten welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een huidmeting en advies op maat.

hannah Xperience

De behandeling zal er op gericht zijn om de huidbarrière te versterken en de huid te kalmeren. Hier zijn de producten uit de Clear lijn van hannah zeer geschikt voor. Dit zijn producten zonder synthetische toevoegingen. Maar er kunnen ook prima andere producten van hannah worden ingezet. Dit zal tijdens de intake en huidmeting van de huid bekeken worden.

BEHANDELING BOEKEN

Juliette Armand Sensi Therapy

Deze behandeling van Juliette Armand is er specifiek op gericht om huidirritaties te bestrijden. Door middel van de synergie(samenwerking) tussen de verschillende kalmerende werkstoffen biedt het herstel van de natuurlijke huidbalans. Het beschermingsmechanisme van de huid wordt versterkt.  De huid wordt hierdoor beter gehydrateerd en herstelt daardoor sneller.

BEHANDELING BOEKEN

Resultaat

  • Een frisse en zachte huid
  • Een gekalmeerde huid met minder roodheid en jeuk
  • Een huid welke beter in staat is zichzelf te herstellen door de verbeterde hoornlaag.